DB w TVN7!!!

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Mam nadzieje ze ten film w koncu wyjdzie, bo bylby to wielki wstyd dla roznosicieli tych informacji i ogromny zawod dla nas, fanow...
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Wolak »

Poczekamy 3 lata i zobaczymy .Jak się pojawią kolejne newsy to podyskutujemy o tym .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

no masz racje wolak
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Wracam do tego tematu podajac to co przeczytalem niedawno w Tele tygodniu , otoz jeden glupek twierdzi zeby dac ta ow "bajke" na TVP1! Czy on oszalal? Jak taki (lekko) brutalny i zboczony serial jak DB moze byc na TVP1 jako dobranocka?!

BTW ok poczekam , zapawne to nie zajmie dlugo :)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Groku
SSJ 4+

Post autor: Groku »

No fajnie by było :lol: przynajmniej dzieciaki by wyrosły na wojowników a nie bobów budowniczych :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Groku pisze:nie bobów budowniczych :lol:
Raczej na Smerfa , Gargamela , Tabaluge , Muminka lub Noddy'ego , bo te seriale teraz widze tam

Zreszta TVP1 (jak i TVP2) jest znane pod tym ze daja tam seriale bez przemocy jako dobranocki i ta przynam im racje , wiec gdyby ucieli DB tak bardzo to mogli by dac choc i tak to wyjdzie na dobre dla nas , o ile darza polski Dubbing (OMG Agata Gawronska -> Kakarotto , Adam Bauman -> Vegeta)

BTW mowiac o polskim dubbingu , dajcie tu swoje propozycje :)

(Poprawilem blad , jak to sie moglo stac ze zamiast ">" bylo "?" :?
Ostatnio zmieniony pn maja 15, 2006 7:39 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Tommy
SSJ 4+

Post autor: Tommy »

Podsumujmy telewizję:

TVP1- mimo, że kiedyś mieli niezłe, to teraz dają ,, Smocze opowieści''(nie ma szans na DB)

TVP2- jeszcze gorzej niż TVP1

TVP3- lepiej nie mówić tam o anime

TV4- jak wrócą do czasów Tsubasy, to kto wie.

POLSAT- jedna z bardziej realnych szans na puszczenie DB, ale po skończeniu emisji Sonica i Shaman King

JETIX- Nie

CN- Myślę, że szanse są takie jak na TV4. Ale więcej stawiałbym na nie.

TVN- podobnie jak POLSAT. TVN kiedyś puszczał lepsze bajki niż teraz np. Fantastic 4.

TVN 7- Po prośbach może się w końcu obudzą... :wink:

ZIG ZAP- tak jak Jetix, NIE.

POLONIA 1- Myślę, że są szanse, że to właśnie ta stacja wyemituje, jednak POL1 raczej skupia się na przeróbkach Włochów i daje z lektorem anime ( Tsubasa, Yattaman) a przecież DB ma podobny układ, bo też jest z lektorem.

TELE 5- Trochę mniejsze szanse niż POL 1 :wink:

Tak więc oczekujmy DB przede wszystkim od TVN i TVN7.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Tommy pisze:Podsumujmy telewizję:

TVP1- mimo, że kiedyś mieli niezłe, to teraz dają ,, Smocze opowieści''(nie ma szans na DB)

TVP2- jeszcze gorzej niż TVP1

TVP3- lepiej nie mówić tam o anime

TV4- jak wrócą do czasów Tsubasy, to kto wie.

POLSAT- jedna z bardziej realnych szans na puszczenie DB, ale po skończeniu emisji Sonica i Shaman King

JETIX- Nie

CN- Myślę, że szanse są takie jak na TV4. Ale więcej stawiałbym na nie.

TVN- podobnie jak POLSAT. TVN kiedyś puszczał lepsze bajki niż teraz np. Fantastic 4.

TVN 7- Po prośbach może się w końcu obudzą... :wink:

ZIG ZAP- tak jak Jetix, NIE.

POLONIA 1- Myślę, że są szanse, że to właśnie ta stacja wyemituje, jednak POL1 raczej skupia się na przeróbkach Włochów i daje z lektorem anime ( Tsubasa, Yattaman) a przecież DB ma podobny układ, bo też jest z lektorem.

TELE 5- Trochę mniejsze szanse niż POL 1 :wink:
TVP1 - o ile by ocenzurowali
TVP2 - jak na gorze
TVP3 - tak samo
TV4 - Kto wie , leci tam Pokemon i leciala "Czarodziejka z ksiezyca" wiec kto wie
Polsat - Jak wyzej
Fox Kids (nei uzywam nazwy "Jetix") - Mialo leciec , ale zeby lepiej lecialo na CN PL
CN PL - leci na rodzinych programach z tego typu (CN USA/UK) wiec nie wiem czemu jeszcze nie dali , nadal czekam jak to darza
TVN - Raczej nie , szczegolnie kiedy usuneli blok programow dla dzieci (choc mi sie snilo ze to wrocilo , szkoda ze to tylko sen :()
RTL7/TVN - Lecialo na RTL2 (zreszta stad znam DB i pokemona) i tutaj tez , ale nie wiem czemu zaprzestali i nie daja juz "odlotowych kreskowek" :?
Zig Zap/Mini Max (od 7 lat) - daja tam seriale bez przemocy (wyjatek to Marcin Tajemniczy itp.) , wiec raczej to watpliwe , ponadto nie widzialem tam zadnego anime , nie liczac Simbada
Mini Mini/Mini Max ("do" 7 lat) - DB jest od 9-12 lat , wiec to raczej odpada , zeby widziec jakies anime tam , choc lecial Simbad
Hyper - Leca Anime , ale chyba nie darza DB bo jest za pozna pora na anime jak DB
Polonia 1 - (Marze zeby ten program wrocil na moja kablowke) No , powinna byc DB , ale "tylko" w wersji wloskiej
Tele 5 - ???

Oto moje zdanie

Szanse na DB w polsce na kanalach wg mnie : TV4 , Polsat , CN PL , RTL7/TVN7 , Hyper , Polonia 1

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Groku
SSJ 4+

A poco wam teraz DB w TV przecież jest teraz ogólno dostępne w necie 8) i napewno macie wszystkie odcinki :D
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Groku pisze:A poco wam teraz DB w TV przecież jest teraz ogólno dostępne w necie 8) i napewno macie wszystkie odcinki :D
1.Ta , ale to jest NIELEGALNE jakbys nie wiedzial!
2.Ja nie mam , tylko pare
3.Przed emisja w TV , pozostaje juz tylko ogladac to , na DVD
4.Heh kolejny ktory mysli ze kazdy fan DB ma wszystkie odcinki

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Groku
SSJ 4+

E tam nielegalne :lol: a ja mam wszystkie odcinki 8)

A tak na marginesie BH niecheiał byś avatara ?? 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

BH Daimaouji pisze: 1.Ta , ale to jest NIELEGALNE jakbys nie wiedzial!
Jeśli odcinki były zgrywane z telewizji, to jest legalne, ale jeśli to są odcinki sprzedawane na DVD, to nie. Absurd? Nie, polskie prawo...
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Rav - Wrociles? Fajnie , no ale na DVD to sa od oficjalnych firm , wiec to jakbys kupil oficjalna kasete i ta masz racje z nagrywaniem , to jak kopiowanie gry PS1 ktora kupiles na komputer
Rudi - Potem , nie mam avatara bo nie mam humoru!

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

BH Daimaouji pisze:Rav - Wrociles? Fajnie , no ale na DVD to sa od oficjalnych firm , wiec to jakbys kupil oficjalna kasete i ta masz racje z nagrywaniem , to jak kopiowanie gry PS1 ktora kupiles na komputer
Rudi - Potem , nie mam avatara bo nie mam humoru!
Mówiąc absurd mam na mysli to, że to ten sam odcinek, tylko że jeden rozpowszechniany przez TV, a drugi sprzedawany.

Nie, nie wróciłem, tylko na chwilę wpadłem.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
Groku
SSJ 4+

BH Daimaouji pisze: Rudi - Potem , nie mam avatara bo nie mam humoru!
Bo jakby co to moge ci zrobic 8)
Rav pisze:Nie, nie wróciłem, tylko na chwilę wpadłem.
Nie no Rav jak już wpadasz to zostajesz :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ