'Dragon Ball F' by Miko (i nie tylko)

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Podoba Ci się DBF?

Tak
11
85%
Nie
2
15%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Miko
Przeciętny wojownik
Kontakt:

'Dragon Ball F' by Miko (i nie tylko)

Post autor: Miko »

Witam.
Jak pewnie łatwo Wam się domyślić, chciałbym żeby w tym temacie poruszane były wszystkie kwestie, zadawane pytania etc. związane z moim (cieszącym się pewną popularnością ;) ) fanfilmikiem DBF. Ostatnio trafiłem na tę stronę i zdziwiłem się, ze DBF jeszcze krąży po sieci :).
Niestety nie mam w tej chwili wystarczająco dużo czasu żeby się rozpisać na ten temat (zaraz idę na swoją osiemnastkę ;) ), w każdym razie - jeżeli coś Was interesuje w zwiazku z DBF, chcielibyście pochwalić, zbluzgać, podyskutować - to zapraszam to dyskusji.

pozdrawiam,
Miko

PS wiecie że robiłem też komiks DB? :twisted:
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Post autor: Maciej »

Ja wlaśnie chciałem założyć ten temat.Dla mnie DBF jest BOMBA!!!Ty Miko
jesteś geniuszem!!!!!Nawet nie wiesz jak mi się 5 odc. podobał i z niecieprliwością czekam na szósty....nic więcej nie powiem.Po prostu 6++++++++++++
Fight.
Awatar użytkownika
Gutek
SSJ 3

Post autor: Gutek »

Miko kun pokaż nam swój komiks! Mam nadzieje że będzie jeszcze leszpy niż DBF (czy to możliwe??!!) :twisted:
Mam swoją dumę, zawsze sam a nie z tłumem.
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Właśnie. Pokaż co stwożyłeś :wink: Może będzie leprze od DBF :P
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

Miko jestes wielki!!! Dawaj komiksa!!! Skad masz taki talent:P? Nie no sam wielki Miko tworca DBF napisal na tym forum do nas jestem wzruszony.... Prosimy o komix:)
Awatar użytkownika
Arti
Admin PBCH
Kontakt:

Post autor: Arti »

Mi się baaardzo podoba. Jesteś niesamowity. Daję ocenę 5+ i wyróżnienie. :D
Strona o serii GTA!

Będę brał Cię! (Gdzie?) Na SSJPower.net !
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Super jest DBF.Daje 5 :wink: I czy jest więcej odcinków niż 6 :?:
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Post autor: Maciej »

Niech się najpierw ujawnie ten szósty.Ciekawe co to za przeciwnik.....
Fight.
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

Miko, jesteś wielki :D Mile mnie zaskoczyłeś pisząc na forum :) Gdy pół roku temu nie odpisałeś na mojego maila, myslałem, że zmieniłeś adres i bezskutecznie próbowałem Cię namierzyć przez długi czas. DBF daję ocenę 7 w skali 1-6 :) Chętnie bym zobaczył także Twój komiks.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
Miko
Przeciętny wojownik
Kontakt:

Hej, dzięki wszystkim za pozytywne opinie, naprawdę dużo to dla mnie znaczy :) (szczególnie z ust takich hardkorowych fanów DB jak Wy ;) )

Może więc odpowiem na pytania.
macix pisze:czy jest więcej odcinków niż 6 :?:
Odcinków jest pięć. Szósty był w planach. Ale moje zainteresowania się zmieniły i na chwilę obecną nie obiecuję że serię dokończę, chociaż bardzo bym chciał. Szkoła plastyczna i gitara absorbują mnie do granic możliwości i naprawde mam bardzo mało wolnego czasu, a raczej nie zapowiada się żebym miał go więcej, wszak jestem w klasie przedmaturalnej i już zaczynają nas cisnąć.. Myślę że jeżeli zabiorę się jeszcze za DBF to będzie to na wakacjach.
Gutek pisze:Miko kun pokaż nam swój komiks! Mam nadzieje że będzie jeszcze leszpy niż DBF (czy to możliwe??!!) :twisted:
Komiks jest (a raczej był, sytuacja z nim wygląda obecnie bardzo podobnie do DBF) rysowany przeze mnie od mniej więcej 4 lat, powstało go naprawdę dużo i ciężko będzie mi go zeskanować, ale zrobię co w mojej mocy :P. Na początku rysowany był na papierze w kratkę, z zeszytów, i szwankowała fabuła jak i rysunki (chociaż DBF nie posiada tez jakiejś szczególnie rewelacyjnej fabuły, właściwie żadnej nie posiada :lol: ), ale stopniowo zacząłem wyciągać z tego sens i szlifować rysunek. Tak jak i w przypadku DBF, tak i w komiksie istnieje bardzo wyraźna przepaść graficzna między pierwszym i ostatnim odcinkiem (to się ponoć nazywa rozwój ;) ), co czyni całość mocno niejednorodną, no ale co zrobić... Teraz może jakieś szczegóły techniczne.
Komiks nazywa się "Dragon Ball W" ("w" od Wariacja ;) ) i opowiada historię mieszkającego na ziemi Saiyanina o imieniu Snag. Akcja dzieje się prawdopodobnie w dalekiej przyszłości, dlatego w komiksie nie spotykamy żadnej znanej z DB postaci. Jest za to kilka oczywistych nawiązań do znajomych, np. jeden z kluczowych bohaterów nazywa się Genialny Kurczak ;). Seria główna składa się z 7 zeszytów, oprócz niej powstał 1 króciutki special a dwa inne są w stanie niedokończenia - 1 objętościowo równy rozmiarami serii głównej :shock:, drugi trochę krótszy.
Na modłę dragonballowską ponazywałem sobie nawet poszczególne serie ;). I tak:

- zeszyt pierwszy ("Utrata mocy") i drugi ("Genialny Kurczak") to "Wprowadzenie Saga" :lol:. Przedstawiają nam bohaterów (o których w zasadzie i tak nic nie wiadomo ;) ) i wprowadzają w...
- "Cybernetic SSJ Era", trwający przez zeszyty: trzeci ("Super Saiyanin"), czwarty ("Odrodzenie Fuzji! Snag i Kurczak") i piąty ("No to klapa! Trzeci wojownik?") przedstawiają walkę z przeciwnikiem iście potężnym, bo... ze sztucznym Saiyaninem. Seria ta płynnie przechodzi w...
- "Turniej Sagę", którą właściwie tylko otwierają ostatnie dwa zrobione przeze mnie do głównego nurtu DBW zeszyty, czyli "Galaktyczna rzeź" i "Zbliza się walka". Seria ta traktuje o galaktycznym turnieju na który bohaterowie DBW zostają przymusowo zaproszeni. Jak się okazuje, turniej miałby katastrofalne skutki gdyby nie pojawienie się na końcu poprzedniej serii tytułowego trzeciego wojownika, który przybył... a jakże, z przyszłości :).

Są jednak wspomniane przeze mnie speciale, czyli "Wakacje Snaga" - taka miniaturka, narysowana na życzenie siostry i według jej pomysłu ;), oraz bardzo duży i bardzo serio potraktowany przeze mnie nienazwany special o udziale Snaga i Kurczaka w Tenkaichi Budokai. Słabi z pozoru przeciwnicy okazują się słabi tylko z pozoru ;) - niektórzy z nich prezentują niepokojąco i zadziwiająco wysoki poziom. Trzeci special jest ściśle tajny więc nic o nim nie powiem ;).

Uff... to mniej więcej tyle na teraz. Mam nadzieję że trochę zaspokoiłem Wasza ciekawość :)

pozdrawiam,
Miko

DO WSZYSTKICH PISZĄCYCH. TO JEST WŁAŚNIE DOBRY POST. MA TREŚĆ I ZAJMUJE WIĘCEJ NIŻ 10 SEKUND NA PRZECZYTANIE GO. BRAWO :!: //Arti
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Wolak »

Dragon Ball F jest bardzo fajny ,moze nie nadzwyczajny ale ok moglby troche pocwiczyc rysowanie zeby postacie byly bardziej wyraziste .

To wyzwanie czy cos ,ja tylko dalem sugestie zeby postacie byly bardziej wyraziste ,ja tam nie znam sie na robieniu takich animacyjek ,ale gdybym wiezdial jak sie je robi to bys zobaczyl prawdziwy majstersztyk !
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Miko
Przeciętny wojownik
Kontakt:

Wolak pisze:ja tam nie znam sie na robieniu takich animacyjek ,ale gdybym wiezdial jak sie je robi to bys zobaczyl prawdziwy majstersztyk !
A to dobre. "Nie znam się ale jakbym się znał to bym zrobił lepiej". To jakbym powiedział że nie umiem grać na fortepianie ale jakbym umiał to bym był najlepszy. Puste słowa, czcze przechwałki, nazwij to jak chcesz. Dla Twojej wiadomości - robienie takich rzeczy to nie machnięcie sobie myszką ot tak, sobie. To ciężka, wielotygodniowa a czasem nawet wielomiesięczna praca. Więc wybacz że zareaguję śmiechem na to powyżej.

Inna sprawa że postaci są faktycznie kiepsko robione, ale to dlatego że zacząłem to rysować dobre 5 lat temu, gdybym teraz to robił to by zmiotło :]. Jak ktoś chce zobaczyć próbkę tego jak działam teraz to zapraszam tu: http://www.digart.pl/pokaz.php?userid=vampman

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Nie watpie ze to zajmuje duzo czasu , ale nie mowilem ze od razu najlepszy tylko lepszy po treningu , mam talent do rysowania na papierze nie wiem czy to ma jakies przelozenie na taka animacje , poki co jestes najlepszy .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Miko
Przeciętny wojownik
Kontakt:

No i ok. Ale jak mówiłem - gdybym zabrał się do tego teraz też zrobiłbym to lepiej, zaryzykuję stwierdzenie że o niebo lepiej ;-)

pozdr
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Nie mam co do tego zadnych watpliwosci masz talent wiec go wykorzystaj . powodzenia.
Uwertura...

Obrazek
ODPOWIEDZ