Goku czy Vegeta

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Kto jest lepszy Goku czy Vegeta?

Goku
18
38%
Vegeta
21
44%
Obaj są nieźli
9
19%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Wolak pisze:Vegeta jest slabszy od Son Goku ,ludzie musicie to pojac Vegete zabil freeza a Son Goku Freezera , jak w sadze Buu Goku walczyl z Vegeta to Vegeta musial dac przejac wladze nad soba zeby Babidi dodal mu mocyi wtedy ssj2 osiagnal ,a Goku juz wtedy mial ssj3 i zeby byly rowne sznase to sie nie zamienial (glownie rowniez dlatego ze by musial szybko wrocic w zaswiaty , bo ssj3 pochlania mase mocy) , Ww DB GT Vegeta znowu odstawal o 2 poziomy on ssj2 goku ssj4 ,gdyby nie Bulma to nie bylby ssj4 ,w koncu nie mogl sie zamieniac bez Bulmy w ssj4 ,albo w filmie z Brolym Vegeta nie wytrzymal za dlugo a poza tym to bal sie walczyc czy tak postepuje Sayjanski ksiaze , Vegeta byl silniejszy od Goku w dwoch momentach ,ale silniejszy byl niwiele ael byl , otoz jak przylecial na ziemie bez przyjaciol Goku by nie wygral i jak Goku mial chorobe serca i walczyl z cyborgami ,wtedy vegeta byl najsilniejszym sayaninem ,do czsu jak Goku wyzdrowial .To sa fakty nic nie zmyslalem przestancie wiec juz mowic kto jest silniejszy obejrzyjcie serial i filmy a od rzu widac kto jest silniejszy ,to tyle wyjasnien !!!!!
Podczas filmu 8 kakarotto pokonał Brollego dzięki energii Vegety (którą sobie zostawił na zawsze a Vegeta jej nigdy nie odzyskał) . Podczas inwazji na ziemie Vegeta miał niewyobrażalnie większą moc . Kakarotto miał tylko przez 10 sekund więcej :evil: . Vegeta prawie zabił kakarotta gdyby nie jego syn , Yairobe i Krillinowi . Vegeta zawsze pomagał a kakarotto przez ten czas trenował . Vegeta podczas pobytu na namek miał ok . 4 razy więcej jednostek . Dopiero kiedy kakarotto zaczą ćwiczyć
w statku jego siła zaczeła rosnąć . Podczas Bu sagi pokonał kakarotto podstępem , nie jego wina że kakarotto to debil i brakuje mu coś w głowie . Podczas walki z buu widział kakarotta i przypominał mu jaką cene zapłacił za bycie silniejszym i jego jednostki znów wzrosły w góre . Kakarotto podczas walki z Vegetą jeszcze nie potrafił zamieniać się w ssj3 ponieważ osiągną ten poziom w zaświatach gdzie ciążenie mocy ki jest lżejsze .Kakarotto zawsze wygrywał dzięki pomocy przyjaciól a nie dzięki sile . Kakarotto niedosyć że jest głupi to jeszcze nienajsilniejszy . GT jest wymysłem fanów więc nie biore tego pod uwage .
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Macix kun pisze:
Wolak pisze:Vegeta jest slabszy od Son Goku ,ludzie musicie to pojac Vegete zabil freeza a Son Goku Freezera , jak w sadze Buu Goku walczyl z Vegeta to Vegeta musial dac przejac wladze nad soba zeby Babidi dodal mu mocyi wtedy ssj2 osiagnal ,a Goku juz wtedy mial ssj3 i zeby byly rowne sznase to sie nie zamienial (glownie rowniez dlatego ze by musial szybko wrocic w zaswiaty , bo ssj3 pochlania mase mocy) , Ww DB GT Vegeta znowu odstawal o 2 poziomy on ssj2 goku ssj4 ,gdyby nie Bulma to nie bylby ssj4 ,w koncu nie mogl sie zamieniac bez Bulmy w ssj4 ,albo w filmie z Brolym Vegeta nie wytrzymal za dlugo a poza tym to bal sie walczyc czy tak postepuje Sayjanski ksiaze , Vegeta byl silniejszy od Goku w dwoch momentach ,ale silniejszy byl niwiele ael byl , otoz jak przylecial na ziemie bez przyjaciol Goku by nie wygral i jak Goku mial chorobe serca i walczyl z cyborgami ,wtedy vegeta byl najsilniejszym sayaninem ,do czsu jak Goku wyzdrowial .To sa fakty nic nie zmyslalem przestancie wiec juz mowic kto jest silniejszy obejrzyjcie serial i filmy a od rzu widac kto jest silniejszy ,to tyle wyjasnien !!!!!
Podczas filmu 8 kakarotto pokonał Brollego dzięki energii Vegety (którą sobie zostawił na zawsze a Vegeta jej nigdy nie odzyskał) . Podczas inwazji na ziemie Vegeta miał niewyobrażalnie większą moc . Kakarotto miał tylko przez 10 sekund więcej :evil: . Vegeta prawie zabił kakarotta gdyby nie jego syn , Yairobe i Krillinowi . Vegeta zawsze pomagał a kakarotto przez ten czas trenował . Vegeta podczas pobytu na namek miał ok . 4 razy więcej jednostek . Dopiero kiedy kakarotto zaczą ćwiczyć
w statku jego siła zaczeła rosnąć . Podczas Bu sagi pokonał kakarotto podstępem , nie jego wina że kakarotto to debil i brakuje mu coś w głowie . Podczas walki z buu widział kakarotta i przypominał mu jaką cene zapłacił za bycie silniejszym i jego jednostki znów wzrosły w góre . Kakarotto podczas walki z Vegetą jeszcze nie potrafił zamieniać się w ssj3 ponieważ osiągną ten poziom w zaświatach gdzie ciążenie mocy ki jest lżejsze .Kakarotto zawsze wygrywał dzięki pomocy przyjaciól a nie dzięki sile . Kakarotto niedosyć że jest głupi to jeszcze nienajsilniejszy . GT jest wymysłem fanów więc nie biore tego pod uwage .
1.Zgadzam sie :evil:
2.Macix kun , GT wymysl fanow? Ha ha ha :lol: AF to wymysl fanow ale nie GT

Zreszta to dobrze ze moj fanfikt dzieje sie 2 lata po filmie 13 , Ububa nie ma (no jest ale jest 4 latkiem czy jakos tak) , Pan nie ma , KKRT nie jest bogiem , Songohan i Videl nie sa malzenstwem
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Wolak »

Moze nie na temat ale trzeba to szczerze powiedziec ze najsilniejszym sayninem jest Broly (gdyby trenowal Goku i Vegecie by nawet fuzja nie pomogla jak mozna bylo zobaczyc w DB Budokai 3 na ps2 )a to co mowi macix ze Vegeta wygral podstepem to syf ,jesli to ma byc zwyciestwo ,on go ogluszyl by sam zabic Buu ,bo uwazal ze to przez niego wyszedl na wolnosc a goku jest silniejszy od Vegety nie mozesz sie nawet przyznac , nawet w walce z Brolym ile Vegeta super silny wytrzymal a ile Goku jeszcze przed oddaniem mocy ,a z reszta kazdy ma swoja opinie po to jest w koncu forum zeby kazdy dawal swoje argumenty .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Nemezis
Przeciętny wojownik

Post autor: Nemezis »

Hmmm....
Prawde mówiąc-Vegeta jest, był i będzie potężniejszy od Goku-ćwiku...
Goku pokonał Frieze?
VEGETA TEŻ BY GO POKONAŁ, gdyby zamiast prowadzić grę z Friezą puszczał bąki i sobie ćwiczył (a ten trenig Kakarotto...co to miało być? Zero wysiłku! On poprostu wykorzystywał to, że Saya-Jinowie stawali się potężniejsi wtedy, gdy śmierć była blisko!)
Goku sobie trenował z największymi dobrymi wojownikami w raju, a VEGETA MUSIAŁ SAM ĆWICZYĆ!
Dlaczego Vegeta nie osiągnoł SSJ3? Bo ten tryb jest niezbyt przydatny-znacznie lepszy był USSJ...
No i dla mnie wynik walki M.V. Vs. G-Ć(Goku-Ćwolu :P) byłby taki sam, nawet jeśli ,,marchewka" nie zostałaby ogłuszona...
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Goku jest o wiele słąbszy, trafił mu się dobry Kaio i przez niego umie większość, a co gdyby Vegeta dostał się do Kaio i tam trenował? Poza tym Vegeta pokonałby Freeze i zamieniłby się w SSJ zaraz po ożywieniu przez smoka na namek, ale niestety został teleportowany na ziemie... Bo od KKRT dzieliło go "jedno spotkanie ze śmiercią".

Inne porównanie:
Vejita jest lepszy, bo ma wyższy poziom mocy, pokonał go w pierwszym starciu, a sam został zmuszony do ucieczki(te ***** jedne...) przez wykończenie po ataku Spirit Bomb(chociarz ta kula tak długo leciała, że zdążyyłby drugi raz uniknąć)
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
ozak_ssj
Oozaru

Post autor: ozak_ssj »

no to wychodzi na to że Vegeta byłby silniejszy gdyby pierwsza seria db była o tym jak on ropwala różne planetki i służy frizerowi wtedy byłby główną postacią a główna postać zawsze jest najsilniejszy :x :x :evil: :evil: :cry: :cry: :( :evil:
http://www.cash-4you.org/site/index.php?refid=377
zarabiaj na czytaniu maili od 5grdo 1zł za jednego maila!!!zarabiaj na poleconych oraz na płatne zapisy i kliki w banerry i linki :D
tego nie możesz przeoczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Vegeta był silniejszy cały czas, do tego w "kryzysach" oddawał część swojej mocy dla KKRT, a później znów musiał się trenować, by ją odzyskać. Vegeta do tego w 1 starciu pokonał KKRT, zabiłby go gdyby nie pomógłby mu Yajirobi(czy jakoś tak), Krillin i Gohan. A tym bardziej, gdyby nie King Kai, który nauczył go Kaiokena i Spirit Bomb. Jeszcze jedno KKRT nie był nawet na tyle oryginalny, żeby wymyślić więcej niż jeden swój atak, jedyny, który on wymyślił(nawet nie jestem pewien) to pięść smoka. A Vegeta? Garlick gun, Gun rapid fire, Big Bang Attack, FInal Flash, Ultimate Sacriface(czy wybuch, jak kto woli). KKRT Solar flare, kamehame i całej masy ataków się nauczył od kogoś. Do tego Vegeta na SSJ ma więcej mocy niż KKRT na SSJ2, a na SSJ2(i majin) więcej niż KKRT na SSJ3, więc napewno jest lepszy. Dziwne jest tylko to, że na SSJ4 mają tyle samo, ale co tam, przecierz bardzo dużo rzeczy w GT jest niedopracowanych...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ozak_ssj
Oozaru

Post autor: ozak_ssj »

skoro Vegeta na ssj jest silniejszy niż goku na ssj2 to mógłby rozwalić Cella i nie było by bałaganu bo vegeta nie bawi się swoją mocą tylko no sami wiecie jak jusz ma kogoś pokonać to robi to szybko :) :D :P :twisted:
http://www.cash-4you.org/site/index.php?refid=377
zarabiaj na czytaniu maili od 5grdo 1zł za jednego maila!!!zarabiaj na poleconych oraz na płatne zapisy i kliki w banerry i linki :D
tego nie możesz przeoczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Sorry, chodziło mi o Buu sage

Vegeta szybko pokonuje przeciwników nie zawsze, w nast. wypadkach:
- Nudzą go
- Stanowją jakieś zagraożenie
- Nazywają się KKRT

A gdyby nie Vegeta, to Son Gohan nie wygrałby z Cellem na Kamehemeha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nemezis
Przeciętny wojownik

Post autor: Nemezis »

Tiaaa...widze, że Vegeta jest lepszy nawet w ankiecie (o jeden głos, ale ciiii....)
Wiecie co? Niech ktoś najlepiej zrobi gierkę, w której od początku do końca prowadisz Vegete-to byłby HIT! Tylko trzeba znaleść kogoś, kto by to zrobił :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Jak nie będe miał nic od roboty i kogoś, kto pomoże mi przy skryptach, to moge zrobić taką gierke w RPG Makerze, ale potrzebny jest mi ktoś do robienia skryptów, bo ja sobie z nimi nie radze...(tzn. z niektórymi). Tą gre można zrobić na 2 sposoby: Albo przez całe DB, DBZ i GT, gdzie będzie Vejita torturowany u Freezy, a potem przyleci z Nappą na ziemie i będzie słynna walka z KKRT itd. Oczywiście zrobiłbym możliwość zmiany historii w DB, np.: Vejita zmiszczył ziemie za pomocą Garlick Guna, bo Kamehame ha od KKRT było słąbsze. A 2 sposób byłby taki, że wymyśłiłbym całkiem nową historie. Ok, to jak znajdziecie kogoś kto mi pomoże, lub ktoś sam się zgłosi to gra będdzie w toku...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Nemezis pisze:Tiaaa...widze, że Vegeta jest lepszy nawet w ankiecie
Wiecie co? Niech ktoś najlepiej zrobi gierkę, w której od początku do końca prowadisz Vegete-to byłby HIT! Tylko trzeba znaleść kogoś, kto by to zrobił :roll:
LOL :lol: ja czesto "robie" takie gry sam moge "zrobic" taka gre :wink: ale za duzo mam juz moich gier na moim dysku :|

BTW Zauwaz , jestem dzieckiem , i robie takie gry dla wlasnej zabawy (aka auto podziekowania dla tych stron skad mam zasoby) i rzadko daje lub wymieniam sie z kolegami :| :)
dae pisze:Oczywiście zrobiłbym możliwość zmiany historii w DB, np.: Vejita zmiszczył ziemie za pomocą Garlick Guna, bo Kamehame ha od KKRT było słąbsze.
Powinno byc tak

"Vegeta zniszczyl Ziemie za pomoca Dziala czosnkowego , bo Kamehameha od KKRT byla slabsza" :)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

Od urodzenia Vegeta był silniejszy od Goku (przecież Goku był wojownikiem niższej klasy). Jednak później wciąż rywalizowali i na zmianę się prześcigali w mocy. Goku miał wielki talent do walki - Vegeta natomiast był bardzo zawzięty. Każdy z nich ciężko trenował, aby mieć olbrzymią siłę. Na końcu serii DBGT (lecz przed wchłonięciem smoczych kul przez Goku) Vegeta po zmianie w SSJ 4 dorównuje mocą Goku.

Pytanie w ankiecie nie jest jasno sformułowane. Co kryje się pod pojęciem "lepszy"? Jeśli "silniejszy" to zagłosowałbym na Goku - był silniejszy po wchłonięciu kul czyli na samym końcu i był silniejszy przez większość DBZ. Natomiast moim ulubionym bohaterem pozostaje Vegeta ponieważ ma bardzo złożoną osobowość i ciekawy charakter.

A jeśli chodzi o "przekazywanie energii": Energia, którą otrzymał Goku np. podczas walki z Brollym, to nie jednostki poziomu mocy, lecz energia, która regeneruje się po odpoczynku. Można tę sytuację porównać do "utracenia" przez Friezę energii na Namek (później ją regenerował) czy do oddawania energii na Genki Damę. Jak już mówiłem, energia ta powraca po odpoczynku.
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Didix pisze:Ta ,ale wtedy w walce z Majin Vegetą ,to się zachował jak ostatni burak!(odwracając się plecami i chcąc podać mu Sensu).
Ta , mam nadzieje ze czegos sie n00b nauczyl :lol: a potem chcial pomscic smierc Vegety omg jaki n00b :lol:

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Didix pisze:A przestań wogóle...gość go tak zhańbił ,a ten jeszcze później robił wszystko ,żeby mu pomóc..
Tez mi pomoc , JEDYNYM sposobem zeby uzdrowic rany Vegety jest smierc Kakarotta! Tak samo Kakarotto do Broliego , zamiast przeporosic Broli'ego za to ze beczal jak byl bachorem , to ten smiec nazywa go "idiota" w filmie 11 , OMG jak ja Dobrego Kakarotta nie lubie :evil:

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ