Co dało wam oglądanie Dragonballa?
Moderator: Moderatorzy
Co dało wam oglądanie Dragonballa?
Często słyszycie pewnie opinie, że anime jest "złe i uczy przemocy". Jednak wszyscy wiemy, ze to nieprawda. Piszcie co dobrego wyniesliście z Dragonballa. Może jakie postawy, wiadomości? Co było jednak dobrego i madrego w tej bajce?
Tylko niech nikt mi nie pisze, że sztuki walki bo wywalę bez mrugnięcia okiem. Dlaczego tak jest to, jeśli ktoś jest ciekaw, zgłaszać się na PW //Arti
Tylko niech nikt mi nie pisze, że sztuki walki bo wywalę bez mrugnięcia okiem. Dlaczego tak jest to, jeśli ktoś jest ciekaw, zgłaszać się na PW //Arti
But whichever way I go, I come back to the place you are...
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Że Jaki jest ból jak ktoś kogoś złapał ogon , ale mimo czego NIKT by mnie nie złapał w moim fanfiku , mój ogonek jest za mały 
)
Skoro Arti nie napsiał nic o barbarzyństwie wieć powiem tutaj to , DB nauczyła mnie że warto zabić tyrana niż go ignorować. (Czyli poprostu zabić tego robaka niż zachować sie jak lebioda/katolikArti pisze:Tylko niech nikt mi nie pisze, że sztuki walki bo wywalę bez mrugnięcia okiem.
Ostatnio zmieniony śr sty 19, 2005 7:25 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 6 razy.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
Mi DB dało przede wszystkim wiarę, ze nawet największe kłopoty da się jakoś rozwiązać, że na przyjaciół zawsze można liczyć. Poza tym każda z postaci maiłą w sobie jakąś cechę, której moglibyśmy się nauczyć.
Ale jednak przyjaźń i poświęcenie był tam najważniejsze.
Ale jednak przyjaźń i poświęcenie był tam najważniejsze.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Thormo pisze:Zostańcie przy temacie głupcy! (przetłumaczenie z angielskiego)
No co wy nie widzicie tematu?! Odpowiadać na temat!
TY mała dziewucho! Jak śmiesz?!Trocinka pisze:Tak naprawdę każda "zła" postać w koncu staje się dobra i staje do walki przeciwko złu.
Poza tym zło zawsze zostaje ukarane, a dobro wygrywa.
O tak , ja zachowuje sie jak Vegeta podczas odcinku gdzie ten śmieć Frezer ich poniżał , zabić tych co nas poniżają!Trocinka pisze:Że bardzo rozwija nasza wyobraźnię, a poza tym każdy z nas może utożsamić się z którąś z postaci, szkolić w sobie jej wybrane cechy.
Ostatnio zmieniony ndz sty 23, 2005 1:53 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 4 razy.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ja ostatnio gdzieś pzreczytałam, że dB daje nam to, że zmusza nas do zastanawienia się czy jednak gdzieś tam zyją Goku i Vegeta i w razie czego nasz obronią.
Że bardzo rozwija nasza wyobraźnię, a poza tym każdy z nas może utożsamić się z którąś z postaci, szkolić w sobie jej wybrane cechy.
Ukazuje prawdziwe ideały jakimi są przyjaźń i poświęcenie, o czym już wspominałam.
Tak naprawdę każda "zła" postać w koncu staje się dobra i staje do walki przeciwko złu.
Że bardzo rozwija nasza wyobraźnię, a poza tym każdy z nas może utożsamić się z którąś z postaci, szkolić w sobie jej wybrane cechy.
Ukazuje prawdziwe ideały jakimi są przyjaźń i poświęcenie, o czym już wspominałam.
Tak naprawdę każda "zła" postać w koncu staje się dobra i staje do walki przeciwko złu.